Kasper Dolberg heeft zondagmiddag bij de clash met Olympique Lyon opnieuw zijn waarde getoond voor OGC Nice. De ex-Ajacied leidde zijn ploeg met twee goals naar de zege.

Nice
Nice
2 - 1
Olympique Lyonnais

Voor Nice was het in zekere zin de wedstrijd van de hoop, de hoop op Europees voetbal. Het team begon als nummer twaalf van de Ligue 1 aan de wedstrijd tegen Lyon, maar kon door de kleine verschillen met een zege direct de aansluiting vinden met nummer vier Lille. Het leek al snel een ellendige middag te worden voor Lyon, waar Fernando Marçal in de 22ste minuut al rood kreeg voor het neerhalen van Hichem Boudaoui.

Nice buitte het numerieke overwicht al snel uit en nam de leiding via Dolberg. De Deen reageerde alert toen doelman Ciprian Tatarusanu de bal niet klem had en scoorde uit de rebound. Zo leek de wedstrijd al snel bijna gespeeld, maar niets was minder waar. In een paar chaotische minuten vlak voor rust werden de kaarten opnieuw geschud. Eerst maakte Karl Toko Ekami gelijk na een weergaloze actie van Houssem Aouar. Daarna kreeg Adam Ounas rood voor een tik tegen het hoofd van Marcelo, die wonderlijk genoeg wegkwam met het agressief optillen van Alexis Claude Maurice na een sliding. Ounas nam revanche voor zijn ploeggenoot en betaalde daar de prijs voor.

Met tien tegen tien maakte Dolberg in de tweede helft het verschil. Hij was Marcelo te snel af bij een voorzet van Boudaoui en maakte van dichtbij de 2-1. Het was al zijn achtste doelpunt van het seizoen in de Ligue 1. Voor Lyon, waar Kenny Tete in de 59ste minuut inviel en Memphis Depay met zijn kruisbandblessure natuurlijk nog ontbrak, was dat de genadeklap. Nice is door de overwinning naar de achtste plek geklommen en heeft evenveel punten als nummer zes Lyon.