Doelpuntenmachine Manchester City grijpt de macht in Engeland

Manchester City heeft zondagmiddag een zeer overtuigende overwinning op Southampton geboekt. De ploeg van manager Pep Guardiola is daardoor nu alleen koploper in Engeland.

Manchester City
6 - 1
Southampton
Southampton

Liverpool verspeelde zaterdag punten in de topper tegen Arsenal (1-1) en dus kon City zondag na wekenlang gelijk op te gaan eindelijk afstand nemen van The Reds. De ploeg van Guardiola wond er dan ook geen doekjes om in het Etihad Stadium. Binnen twintig minuten stond het namelijk al 3-0 voor de regerend kampioen.

Wesley Hoedt speelde daarbij een ongelukkige rol. Onder toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman werkte de Nederlander de bal in de zesde minuut al in eigen doel in een ultieme poging een lage voorzet van Leroy Sané te blokken: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Sergio Agüero de score na een uitstekende actie van Raheem Sterling en weer zes minuten later scoorde David Silva.

Sergio Agüero (zeven goals, vier assists) en Raheem Sterling (zes goals, vijf assists) zijn dit seizoen goud waard voor City in de Premier League.

Southampton werd werkelijk helemaal van de mat gespeeld in de eerste helft maar deed na een half uur wel iets terug. Na een overtreding van Ederson Moraes op Danny Ings kregen de bezoekers een penalty, die Ings zelf verzilverde: 3-1. Op slag van rust viel er nog een doelpunt. Deze keer was Agüero de aangever en Sterling de afmaker: 4-1.

De wedstrijd was daarmee al voor rust volledig gespeeld, maar City ging vrolijk door met aanvallen. Halverwege de tweede helft leidde dat tot een vijfde treffer voor de thuisploeg. Opnieuw sloeg de tandem Sterling-Agüero toe. De Argentijn stelde de Engelsman in staat zijn zesde Premier League-doelpunt te maken: 5-1. Sané zorgde in de extra tijd uit een counter op aangeven van Sterling voor het slotakkoord

Het was alweer de twaalfde keer dat City onder Guardiola minimaal vijf keer scoort in één Premier League-wedstrijd. De Spaanse manager gebruikte het restant van het duel om vaste krachten John Stones, David Silva en Fernandinho wat rust te geven. City speelt woensdag namelijk alweer in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk.