Fulham is er niet in geslaagd zich te handhaven in de Premier League. Ook een scorende Ryan Babel kon zijn team niet van een volgende dreun behoeden.

Watford
4 - 1
Fulham
Fulham

Vorige week viel het doek voor Huddersfield Town en het moest gek lopen wilde Fulham de hekkensluiter niet volgen richting het Championship. Tegen Watford ging het al vroeg mis voor Babel en co. Abdoulaye Doucouré werd in de dertiende minuut niet aangepakt op weg naar het doel en hij schoot hard raak in de linkerhoek.

Het antwoord van Fulham volgde snel. Babel omspeelde keeper Ben Foster en tekende voor de gelijkmaker op Vicarage Road. Het was echter uitstel van executie, want in de tweede helft maakte Watford opnieuw het verschil. Met Daryl Janmaat als invaller binnen de lijnen sloeg de thuisclub na ruim een uur toe. Will Hughes schoot prachtig raak na een afgeslagen corner: 2-1.

Daarmee was het leed nog niet over voor Fulham, dat enkele minuten na de tweede treffer van Watford opnieuw naar de middencirkel moest om af te trappen. Troy Deeney profiteerde van goed voorbereidend werk van Andre Gray en schoot binnen. Het werd in de slotfase nóg erger: Kiko Femenía bepaalde met een krachtig schot de eindstand op 4-1.

Door de nederlaag is Fulham officieel gedegradeerd uit de Premier League. Nummer zeventien Burnley is niet meer te achterhalen door de club die vorig seizoen nog promoveerde naar het hoogste niveau.