Babel raadt Liverpool af Alonso aan te stellen als opvolger Klopp

Reacties

Als het aan Ryan Babel ligt, wordt Xabi Alonso niet de nieuwe manager van Liverpool. De huidige trainer van Bayer Leverkusen wordt sterk in verband gebracht met de vrijkomende functie bij Liverpool, maar volgens Babel zou dat te vroeg komen.

Babel raadt Liverpool af Alonso aan te stellen als opvolger Klopp
© Pro Shots

Babel speelde zelf een aantal jaren samen met Alonso bij Liverpool en kent de Spanjaard dus goed. Hij erkent dat Alonso alles in huis heeft om een toptrainer te worden, maar vindt de overstap naar Liverpool nu nog te vroeg. 'Ik denk dat het een groot risico is om hem Jürgen Klopp te laten vervangen', vertelde Babel aan de Liverpool Echo.

'Natuurlijk zie je dat hij een goede manager in wording is', vervolgde de Nederlander. 'Maar het verschil tussen Liverpool en Leverkusen, is dat het bij Leverkusen fijn is als je het goed doet, maar bij Liverpool móét je het goed doen. Ik denk dat hij beter op een ander moment kan instappen. De druk om Klopp waardig te vervangen is heel hoog.'

Klopp maakte eerder bekend na dit seizoen te stoppen als manager van Liverpool. Daarmee komt er na ruim achtenhalf jaar een einde aan het Klopp-tijdperk bij Liverpool. Eerder noemde een andere ex-ploeggenoot van Alonso, Dirk Kuijt, hem wel een geschikte opvolger van Klopp.

Waarom Xabi Alonso hoog op het lijstje van Liverpool staat
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.