Kuijt noemt twee potentiële opvolgers Klopp: 'Hij dacht als speler al tactisch'

Reacties

Dirk Kuijt vindt Xabi Alonso een uitstekende optie om de nieuwe manager van Liverpool te worden. De huidige coach van Beerschot ziet in zijn voormalig ploeggenoot een uitstekende opvolger van Jürgen Klopp.

Kuijt noemt twee potentiële opvolgers Klopp: 'Hij dacht als speler al tactisch'
© Pro Shots

In gesprek met de lokale krant Liverpool Echo wordt Kuijt gevraagd naar de ontwikkelingen bij Liverpool. 'Het was een beetje onwerkelijk om te horen dat Klopp ging vertrekken', vertelt Kuijt over het aanstaande vertrek van de Duitse succescoach.

'Maar je merkt hoeveel energie deze job van hem vraagt. Het is een moedige beslissing. Je kunt zien dat er een dag komt, dat hij niet meer dezelfde energie kan brengen, die hij nu wel elke dag nog kan geven. Gevoelsmatig vertrekt hij te vroeg, maar je kunt beter te vroeg, dan te laat vertrekken. Klopp zal altijd herinnerd worden als een van de beste managers van Liverpool ooit.'

Alonso wordt door zijn successen bij Bayer Leverkusen veelvuldig genoemd als potentiële opvolger van Klopp. 'Ik heb hem gevolgd in alle stappen die hij heeft gezet in zijn trainersloopbaan. Xabi begon met goede prestaties bij de jeugdteams', doelt Kuijt op de prestaties bij onder meer Real Sociedad B.

'En nu bij Bayer Leverkusen is het aan hem te danken dat ze een hoger niveau halen. De club is opeens uitdager voor de landstitel, terwijl Bayern München de laatste jaren altijd kampioen werd. Xabi Alonso heeft Bayer naar een hoger niveau gebracht', vindt Kuijt.

Dat de stap mogelijk nog te vroeg komt voor Alonso, daar is Kuijt het niet mee eens. 'Goede dingen gaan soms heel snel', doelt hij op de ontwikkeling van de coach. 'Als speler was hij ook altijd al iemand die tactisch dacht en sprak buiten het veld.' De Nederlander zou het mooi vinden als iemand met zo'n groot verleden bij de club aan het roer komt te staan bij Liverpool.

Waarom Xabi Alonso hoog op het lijstje van Liverpool staat

Gerrard
Dat zou overigens ook voor clubicoon Steven Gerrard kunnen gelden, vindt Kuijt. 'Hij heeft ervaring opgedaan bij Rangers en Aston Villa. Op dit moment zit hij wellicht op een plek die niet veel mensen waarderen', zegt Kuijt over Al-Ettifaq, 'maar ook daar doet hij ervaring op en wordt hij een betere manager. Ik ben benieuwd wie het wordt, maar ben sowieso trots als het een voormalig teamgenoot van mij is.'

Kuijt droeg tussen 2006 en 2012 het shirt van Liverpool, met wie hij de League Cup won. Dit weekend draagt hij opnieuw het shirt van The Reds: hij speelt zaterdagavond een benefietwedstrijd met de Liverpool Legends tegen de Ajax Legends. Het duel staat in het teken van de Liverpool Foundation en de opbrengst gaat naar de LFC Foundation. Gerrard komt ook in actie, terwijl Ryan Babel en Jari Litmanen voor beide teams uitkomen. Bij de Engelsen behoort Sander Westerveld tot de keepers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Xabi Alonso
Meer over Xabi Alonso
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.