Carrousel gaat draaien: deze topclubs zoeken een nieuwe trainer

Reacties

Met het aangekondigde vertrek van Thomas Tuchel is Bayern München de volgende Europese topclub die al voortijdig heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Eerder gebeurde dat ook in Barcelona en Liverpool.

Carrousel gaat draaien: deze topclubs zoeken een nieuwe trainer

Bayern en Tuchel gaven woensdagochtend in een gezamenlijk statement aan dat hun samenwerking na dit seizoen stopt. De clubleiding van Der Rekordmeister blijkt bereid de bekritiseerde trainer tot het einde van deze jaargang aan boord te houden en Tuchel wil 'nog het maximale eruit halen'.

Ondertussen wordt Xabi Alonso in Duitse media genoemd als dé topkandidaat om Tuchel op te volgen bij Bayern, waar de Spanjaard tussen 2014 en 2017 onder contract stond als speler. Alonso maakt als coach veel indruk met Bayer Leverkusen, dat acht punten voor staat op Bayern in de Bundesliga. Leverkusen is hard op weg naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Bayern werd sinds 2013 elk jaar kampioen.

Liverpool
Alonso wordt ook al gelinkt aan Liverpool, dat eveneens op zoek is naar een nieuwe manager voor het nieuwe seizoen. De gewilde trainer van Leverkusen was als speler ook actief bij The Reds. Het besluit van Jürgen Klopp om te gaan vertrekken bij Liverpool is ingegeven door het besluit van de Duitser om tot rust te komen na een dienstverband van negen seizoenen. Over de laatste maanden van de succestrainer op Anfield wordt een documentaire gemaakt.

Barcelona
In Barcelona weet men ook dat de hoofdtrainer over een paar maanden vertrekt. Xavi Hernández liet eind januari al weten komende zomer afscheid te nemen bij 'zijn' Barcelona. De opvolger van Ronald Koeman heeft bij Barcelona nog een contract tot medio 2025. Hansi Flick zou volgens The Athletic op dit moment de belangrijkste kandidaat zijn om Xavi te gaan opvolgen.

Tussenpaus in Rome

AS Roma ontsloeg José Mourinho in januari en stelt naar verwachting komende zomer ook een nieuwe trainer aan. De veertigjarige Daniele De Rossi, clubicoon bij Roma, geldt als tussenpaus bij de opponent van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.