Barcelona-coach Xavi extra op zijn hoede na 'wisseltruc' Napoli

Reacties

Barcelona-trainer Xavi is extra op zijn hoede voor Napoli na de trainerswissel. De regerend kampioen van Italië ontsloeg Walter Mazzarri na de zoveelste domper en stelde oude bekende Francesco Calzona aan. De timing van de wisseling maakt het lastig voor de Catalanen. 

Barcelona-coach Xavi extra op zijn hoede na 'wisseltruc' Napoli
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Barcelona
Barcelona

'Calzona is op een verrassende manier aangesteld, maar hij is een trainer die Napoli goed kent', begon Xavi over de nieuwe coach van Napoli, die lange tijd in de staf van Maurizio Sarri werkte. Sinds 2022 staat hij op eigen benen als bondscoach van Slowakije, een functie die hij in de komende maanden combineert met zijn job in Napels.

'De trainerswissel maakt het voor ons niet gemakkelijk, omdat we niet weten hoe ze voor de dag zullen komen', blikte Xavi vooruit op het duel. Hoewel Napoli momenteel op de negende plaats staat in de Serie A, ziet de oefenmeester op voorhand geen uitgesproken favoriet. 'Ik denk dat het 50/50 is. Het is niet het beste seizoen van Napoli, ze zijn heel wisselend. Maar wij moeten het op het veld laten zien tegen ze.'

'Wisseltruc'
Napoli-president Aurelio De Laurentiis gaf tekst en uitleg over de verrassende timing van het ontslag van trainer Mazzarri. Ruim 36 uur voor het duel met de Catalaanse grootmacht kreeg de coach zijn congé, terwijl Napoli zaterdagavond al in actie kwam. 'Walter is een vriend van de familie De Laurentiis en bovenal een vriend van Napoli’, liet de preses weten bij Sky Sports.

'Het is altijd pijnlijk om een vriend te ontslaan, maar ik heb hem bedankt voor zijn diensten. Hij stapte in toen we het moeilijk hadden, maar we moeten Napoli altijd het maximale geven. Dat denken we met Calzona te doen', vervolgde De Laurentiis over alweer de derde trainer van dit seizoen, na eerder ook Rudi Garcia. Voordeel is dat Calzona de selectie van Napoli goed kent uit zijn eerste dienstverband als assistent-coach van Sarri. 

Marek Hamsik was even in beeld om assistent-coach te worden bij bij Napoli, maar dat gaat niet gebeuren. 'Ik heb hem gesproken. Hij was geboeid door het idee om weer aan de slag te gaan voor de club waar hij van houdt', liet De Laurentiis wel ruimte voor een latere terugkeer van de oud-voetballer bij I Partenopei.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Xavi
Meer over Xavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.