Uniek: Watford-eigenaar is tevreden over een trainer en laat hem blijven

Reacties

Watford heeft weer een permanente manager. De Championship-deelnemer heeft na een proefperiode van een goede maand besloten om interim-manager Tom Cleverley (34) nu definitief voor de groep te zetten. Het is de zoveelste aanstelling van de vrij ontslagzuchtige clubeigenaar Gino Pozzo.

Uniek: Watford-eigenaar is tevreden over een trainer en laat hem blijven
© Pro Shots

Onder Cleverley kennen The Hornets heel behoorlijke resultaten. Van promotie is dit seizoen geen sprake geweest voor de club die recent regelmatig in de Premier League te bewonderen viel, maar sinds de vorige speelronde is wel definitief dat Watford in elk geval voor het tweede niveau behouden blijft. Zodoende gaat Watford, geheel tegen de recente traditie in, niet extern op zoek naar een nieuwe manager. Cleverley, die dit seizoen bij de club begon als jeugdtrainer, krijgt het vertrouwen.

Watford is te boek komen te staan als een gigantisch trainerskerkhof. Door het ontslag van Valérien Ismaël vorige maand lukte het opnieuw geen trainer om een heel seizoen uit te zingen op Vicarage Road. Cleverley is de twintigste permanente manager (al is die term dus vrij relatief) bij de club sinds het uitbrengen van GTA 5 in 2013. Sterker nog: Watford heeft in de laatste zestien jaar meer managers versleten dan pakweg Liverpool in de gehele clubgeschiedenis sinds 1892.

Het lijstje managers dat voorlopig wordt afgesloten door Cleverley, ooit een veelbelovende middenvelder bij Manchester United, is echt te lang om uit te tikken. Onder meer Slaven Bilic, Roy Hodgson, Claudio Ranieri, Sean Dyche, Quique Sánchez Flores, Walter Mazzarri en Brendan Rodgers staan er bijvoorbeeld op.

Gino Pozzo mag dan als kind niet bepaald in een ketel met geduld zijn gevallen, de Italiaan heeft wel degelijk successen gekend met de familieclub uit het graafschap Hertfordshire. VI wijdde er enkele jaren geleden deze reportage aan:

Bekijk hier al onze video's
Meer Watford
Meer over Watford
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.