Nog niet gestopte Babel (37) sluit terugkeer in Eredivisie niet uit

Reacties

Ryan Babel twijfelt nog of hij doorgaat als profvoetballer. De 37-jarige ex-international maakte vorige week zijn opwachting het duel tussen de legendes van Ajax en Liverpool, maar is nog niet definitief gestopt.

Nog niet gestopte Babel (37) sluit terugkeer in Eredivisie niet uit
© Pro Shots

Dat vertelde Babel na dat benefietduel voor de camera van de NOS, dat het interview een week later heeft gepubliceerd. De 69-voudig international zit sinds eind september zonder club, nadat hij zijn contract bij Eyüpspor had laten ontbinden. Voor zijn periode bij de Turkse Eerste Divisie-club speelde de aanvaller voor Galatasaray, dat hem in 2020 nog een half jaar verhuurde aan Ajax, en Besiktas.

Of er nog een nieuw hoofdstuk aan zijn carrière wordt toegevoegd, weet Babel nog niet. 'Ik ben het nog aan uitpuzzelen. Een gedeelte in mij wil nog heel graag voetballen, maar ik wil wel voor een team spelen dat leuk voetbal speelt. Tegelijkertijd zijn er ook een heleboel dingen waar ik tegenop kijk. Bij mijn laatste club gingen we drie dagen van tevoren naar een uitwedstrijd, zes uur met de bus. Dat is mentaal moeilijk.'

Aan zijn laatste avontuur in Turkije bewaart Babel geen goede herinneringen. 'Op een gegeven moment wilden ze dat ik salaris zou inleveren. Daar wilde ik niet aan meewerken. Toen gingen ze mij saboteren en speelde ik niet bij uitwedstrijden. Als je dat drie of vier keer doet, ben je er klaar mee. Het reizen en het wegzijn van mijn familie is op een gegeven moment moeilijk, maar op het veld staan is nog steeds heel leuk.'

Nederland
Een terugkeer naar Nederland zou zeker een optie zijn voor de man die ook nog in Duitsland, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten speelde. 'Dat ligt eraan. Als het een team is waar ik me goed bij voel en waar ik plezier kan hebben, dan kan ik er zeker over nadenken', stelt Babel. En anders valt niet uit te sluiten dat de eind dit jaar 38 jaar oude routinier er twintig jaar na zijn debuut voor Ajax mee stopt.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Babel
Meer over R. Babel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.