Ajax vergroot mogelijkheden voorin met terugkeer Babel

Reacties

Ajax heeft de komst van Ryan Babel afgerond. De aanvaller, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Galatasaray, begint aan zijn derde periode bij de Amsterdammers.

Ajax vergroot mogelijkheden voorin met terugkeer Babel
© Pro Shots

De 33-jarige Babel komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2007 en in het seizoen 2012/13 al voor het vlaggenschip van de Nederlandse kampioen. Verdeeld over die twee periodes was de geboren Amsterdammer in totaal goed voor 29 treffers in 133 officiële duels.

Met de komst van Babel heeft Erik ten Hag er voorin een extra optie bij op de flank. Aan het einde van de tweede seizoenshelft werd de spoeling daar wel heel erg dun, toen Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres geblesseerd raakten. Laatstgenoemde keert op zijn vroegst in februari terug.

Babel staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij Galatasaray. Voor die club was hij in twintig wedstrijden goed voor vijf doelpunten. Zijn contract bij Galatasaray, dat met Henry Onyekuru onlangs al een nieuwe speler voor de positie van Babel aantrok, loopt nog tot de zomer van 2022 door. In Amsterdam kan de ervaren aanvaller wat meer in beeld blijven bij bondscoach Ronald Koeman richting het aankomende EK.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Babel
Meer over R. Babel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.