Aanvoerder Babel vertrekt per direct bij Turkse tweededivisionist

Reacties

Ryan Babel is niet langer speler van Eyüpspor. De Turkse tweededivisionist meldt vrijdag op de officiële kanalen dat het contract van de 69-voudig international is ontbonden.

Aanvoerder Babel vertrekt per direct bij Turkse tweededivisionist
© Pro Shots

De inmiddels 36-jarige Babel maakte in de zomer van 2022 transfervrij de overstap van Galatasaray naar Eyüpspor, eveneens afkomstig uit Istanboel. Bij Eyüpspor kwam de aanvaller, die tevens werd benoemd tot aanvoerder, het vorige seizoen nog tot 28 wedstrijden. Deze voetbaljaargang verliep een stuk moeizamer voor de voormalig Ajacied. Hij maakte slechts in een duel zijn opwachting en kwam daarin tot 21 minuten.

Babel maakte in 2004 zijn debuut voor Ajax en kwam daarna onder meer uit voor Liverpool, Fulham en Hoffenheim. In Turkije diende de Amsterdammer vier clubs met naast Eyüpspor ook Kasimpasa (2013-2015), Besiktas (2017-2019) en Galatasaray (2019-2022). In het Nederlands elftal kwam Babel tot 69 optredens. Daarin wist de aanvaller tien keer het net te vinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.