Deur naar rentree wagenwijd open: Onana traint weer mee bij Ajax 1

Reacties

Andre Onana traint weer mee met Ajax 1. Dat hebben de Amsterdammers bekendgemaakt. De Kameroense keeper maakte donderdag zijn rentree.

Deur naar rentree wagenwijd open: Onana traint weer mee bij Ajax 1
© Pro Shots

In februari werd Onana door de UEFA voor een jaar geschorst, omdat hij de dopingregels had overtreden. Bij de doelman van Ajax werd in oktober 2020 tijdens een out of competition-controle het verboden middel Furosemide aangetroffen in zijn urine. De Amsterdammers en Onana verdedigden zich door aan te geven dat de keeper per ongeluk een tabletje van zijn vrouw had ingenomen.

Ajax stapte daarop naar het internationale sporttribunaal CAS, dat deels meeging in de uitleg van Ajax. De schorsing werd teruggebracht tot negen maanden. Dat hield in dat Onana tot 4 november geschorst zou blijven en vanaf 4 september weer mocht trainen. Dat deed hij de laatste weken ook, maar dan bij Jong Ajax. Omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, leek zijn rol bij het eerste elftal uitgespeeld.

De enige oplossing leek een zomerse transfer van Onana. Daar rekenden directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Erik ten Hag ook op, maar het gebeurde uiteindelijk niet. Overmars haalde daarna nog flink uit en stelde dat (alsnog) een contractverlenging absoluut geen optie meer is. Ten Hag liet tegelijkertijd al eens weten dat hij Onana tot het einde van zijn contract het liefst gewoon zou gebruiken, zeker nadat naar buiten kwam dat Maarten Stekelenburg tot het einde van het seizoen geblesseerd is. Kortom: dat Ajax in een lastig parket zat, was wel duidelijk.

Sindsdien werd het Ajax-doel verdedigd door Remko Pasveer, ondertussen werd bekend dat Onana een akkoord lijkt te hebben bereikt met Internazionale, maar nu heeft de soap een nieuw hoofdstuk gekregen. Onana is per direct weer aangesloten bij het eerste elftal, waardoor ook een rentree in wedstrijdverband weer volledig tot de opties behoort.

Keepersprobleem Ajax groot: 'Ten Hag moet voor Onana kiezen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.