Uitspraak CAS: dopingschorsing Onana verlaagd tot negen maanden

Reacties

De straf die Andre Onana begin februari kreeg voor het overtreden van de dopingregels is verlaagd. Het CAS heeft besloten om de schorsing te verkorten van twaalf naar negen maanden. In de ogen van het Internationaal Gerechtshof voor Sport heeft de doelman van Ajax geen 'significante fout' gemaakt. 

Uitspraak CAS: dopingschorsing Onana verlaagd tot negen maanden
© Pro Shots

De uitspraak betekent goed nieuws voor Onana (25), bij wie eind oktober tijdens een out of competition-controle het verboden middel furosemide werd aangetroffen in zijn urine. De doelman stelde dat hij per ongeluk een medicijn van zijn vrouw had genomen, toen hij op zoek was naar een aspirine. Ajax hoopte op een voorwaardelijke straf, maar de UEFA was onverbiddelijk.

De Europese voetbalbond legde Onana een schorsing voor een jaar op. Ajax ging direct tegen deze uitspraak in beroep en vorige week woensdag mocht Onana in een vier uur lange hoorzitting zijn verhaal doen. De keeper vroeg het CAS om de schorsing kwijt te schelden dan wel te verlagen en zijn smeekbede heeft gehoor gekregen met een strafvermindering van drie maanden. 

De uitspraak betekent dat Onana tot 4 november geschorst zal blijven en vanaf 4 september weer mag trainen. Onduidelijk is wat dit nieuws voor de toekomst van de keeper betekent. Onana ligt nog tot volgend jaar vast in Amsterdam en Ajax heeft geprobeerd om deze verbintenis te verlengen, maar kwam er niet uit met Onana. De Afrikaan lijkt in te zetten op een transfer: Arsenal zou serieuze interesse hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.