Ajax geeft update in Onana-zaak: standpunt UEFA onveranderd

Reacties

Andre Onana heeft woensdag tijdens een vier uur durende online zitting zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS). De doelman heeft gevraagd om een kwijtschelding van zijn straf, of anders een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden. Het standpunt van UEFA is onveranderd gebleven.

Ajax geeft update in Onana-zaak: standpunt UEFA onveranderd
© Pro Shots

Op 5 februari werd bekend dat Onana door de UEFA voor één jaar is geschorst, vanwege het overtreden van de dopingregels. Bij de doelman van Ajax werd eind oktober tijdens een out of competition-controle het verboden middel furosemide aangetroffen in zijn urine. De Amsterdammers hoopten op een voorwaardelijke schorsing, maar de UEFA was onverbiddelijk en sloot Onana dus voor een jaar uit, een straf waartegen Ajax meteen in beroep ging.

Het beroep diende woensdagochtend. 'Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen en de arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van hem te luisteren', meldt Ajax in een update. 'Hij heeft het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden. In de periode van zijn schorsing mag de doelman aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en moet hij zelf in zijn trainingen voorzien. Hij heeft duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt.'

Ajax voegt eraan toe dat het standpunt van de UEFA onveranderd is gebleven en dat de Europese voetbalbond wil dat het CAS vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing. Het is nog niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet.

Lees hieronder diverse artikelen over de zaak-Onana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.