Deschamps wil niet klagen, maar klaagt toch: 'Zoals alle coaches moeten doen'

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk vindt dat er wel wat meer gezegd mag worden over het bomvolle programma. Na een slopend seizoen spelen de landenteams van Europa nog vier wedstrijden in de Nations League, Deschamps ziet spelers bij bosjes neervallen.

Deschamps wil niet klagen, maar klaagt toch: 'Zoals alle coaches moeten doen'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 1
Kroatië
Kroatië

Frankrijk, dat deze interlandperiode nog niet won van Denemarken, Kroatië en Oostenrijk, zag al drie spelers afhaken en sterspeler Kylian Mbappé is niet volledig inzetbaar voor Deschamps. Bij Oranje greep bondscoach Louis van Gaal ook in: hij stuurde aanvoerder Virgil van Dijk op vakantie na de eerste wedstrijd tegen België.

'Dit is echt een moeilijk punt', stelde Deschamps tijdens de persdag richting de tweede Nations League-wedstrijd tegen Kroatië. 'Ik heb natuurlijk te maken met spelers die niet honderd procent fit zijn. Nog één wedstrijd te gaan, maar ik ga niet klagen. We kregen te maken met vermoeidheid, tegenslagen na succes, stroeve wedstrijden en het wegvallen van spelers. Maar mijn collega's hebben te maken met dezelfde situaties, ik ga niet klagen, zoals eigenlijk alle coaches wél moeten doen.'

Door de resultaten aan het begin van de derde editie van de Nations League staat Frankrijk onderaan in Groep 1. Winst op Kroatië kan de regerend wereldkampioen echter naar de tweede plek helpen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Denemarken
6
4
0
2
9-5
+4
12
3
Frankrijk
6
1
2
3
5-7
-2
5
4
Oostenrijk
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.