Van Gaal laat Van Dijk eerder op vakantie gaan

Reacties

Virgil van Dijk komt in de komende interlandperiode maar één keer in actie voor het Nederlands elftal. De captain krijgt na de Nations League-wedstrijd tegen België vrijaf van bondscoach Louis van Gaal.

Van Gaal laat Van Dijk eerder op vakantie gaan
© Pro Shots

Van Dijk meldde zich maandag al bij het Nederlands elftal, daags na het seizoen met Liverpool te hebben afgesloten met een rondrit door de stad. De dertigjarige centrumverdediger speelde zaterdag al zijn 51ste wedstrijd van het seizoen voor The Reds, die in de Champions League-finale verloren van Real Madrid.

Van Gaal vond het belangrijk dat Van Dijk deze interlandperiode direct aansloot bij Oranje zodat hij bij de evaluatie van de interland tegen Duitsland was. Oranje zette volgens de bondscoach op 29 maart tegen Die Mannschaft verkeerd druk, waar Van Dijk als leider van het drukzetten volgens hem mede verantwoordelijk voor was.

'Van Dijk heeft een heel zware blessure gehad. Hij heeft nu zestig wedstrijden gespeeld in een seizoen. Hij heeft van alle spelers in de Premier League de meeste wedstrijden gespeeld. Dan is het toch logisch dat hij aan het einde van zijn latijn is? Als je Virgil kent, die wil alles spelen', zei Van Gaal over het eerder laten gaan van Van Dijk.

De aanvoerder speelt vrijdag tegen België en mag na de evaluatie van die wedstrijd gaan genieten van zijn vakantie. Oranje heeft vervolgens nog drie duels op het programma staan in deze interlandperiode, tegen Wales (8 juni), Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni).

Programma Oranje


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.