Deense oorlogstaal: 'Bondscoach van Oranje zal wel nerveus worden'

Reacties

Denemarken staat in de kwartfinale van het EK en treft mogelijk het Nederlands elftal. Vanuit Scandinavië komt er alvast een flinke waarschuwing richting Oranje. 

Deense oorlogstaal: 'Bondscoach van Oranje zal wel nerveus worden'
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 4
Denemarken
Denemarken

Denemarken wervelde zaterdag in de Johan Cruijff Arena met 4-0 voorbij Wales, waardoor het op zaterdag 3 juli in Baku mag aantreden in de kwartfinale. Daarin is Tsjechië of Oranje de tegenstander. De grote man bij de Denen was ex-Ajacied Kasper Dolberg, zag ook oud-bondscoach Åge Hareide. 'Slim om hem op te stellen in Amsterdam, op het veld waar hij zo veel geweldige momenten heeft meegemaakt', sprak hij in zijn rol als analyticus bij het medium BT. 'Ik ben zó blij voor hem.'

Hareide blikt ook alvast vooruit op de kwartfinale. 'Dit Denemarken is compleet, heel leuk om naar te kijken. Er is kwaliteit op iedere positie. Ik zei vooraf al dat we voor de kwartfinale waarschijnlijk naar Baku moesten. Dat is nu het geval, waarschijnlijk spelen we daar tegen Nederland. Het wordt mooi om te zien hoe deze ploeg het doet tegen zo'n geweldige tegenstander', sloot hij af.

Ook spits Martin Braithwaite was door het dolle heen. 'Het is geweldig, maar ik ben niet verrast. We hebben dit toernooi veel meegemaakt, maar als we zó spelen, dan kan geen enkel team ons bijhouden. Iedere tegenstander breekt, vroeg of laat.' De aanvaller van Barcelona is strijdbaar. 'Het boeit ons niet waar we naartoe gaan, of tegen wie we spelen. Wij zijn Vikingen en komen altijd om te overwinnen. Dat gaan we ook in Baku doen!'

Ook middenvelder Thomas Delaney zegt dat Denemarken klaar is voor een clash met Oranje. 'We geloven zó sterk in onszelf, het maakt ons niets uit tegen wie we spelen.' In de krant Ekstra Bladet zijn ze eveneens vol vertrouwen. 'Als ik bondscoach van Nederland of Tsjechië was, zou ik eens even een Heineken of een Urquell (Tsjechisch bier, red.) pakken. De wedergeboorte van het Danish Dynamite zou me namelijk behoorlijk nerveus maken!', zo schrijft hoofd sport Allan Olsen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.