Deense bondscoach laat spelers vrij in keuze om te spelen tegen Belgen

Reacties

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand gaat zijn spelers niet dwingen om te spelen tegen België. Als er iemand na het dramatische voorval met Christian Eriksen mentaal niet in staat is om uit te komen tegen de Belgen, kan die speler rekenen op begrip van Hjulmand.

Deense bondscoach laat spelers vrij in keuze om te spelen tegen Belgen
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
1 - 2
België
België

Dit zei de Deen op een persmoment richting de wedstrijd met België. Voor Eriksen ging het zaterdag in de EK-wedstrijd tegen Finland vreselijk mis. Hij ging vlak voor rust naar de grond met hartproblemen en er ontstond paniek. Er werd geweldig gehandeld door medespelers en de medische staf en de reanimatie was succesvol. Eriksen werd snel overgebracht naar het ziekenhuis in Kopenhagen, waar hij nog herstellende is.

Spelers van Denemarken vormden na de afschuwelijke wending van de wedstrijd Denemarken - Finland een haag om Eriksen, om de privacy te waarborgen. Aanvoerder Simon Kjaer en Kasper Schmeichel ontfermden zich ook over de partner van Eriksen, die aan de zijlijn moest toekijken. Het duo bezocht Eriksen onlangs ook in het ziekenhuis

Inmiddels heeft Eriksen vanuit zijn ziekenhuisbed een positieve update gegeven en dus kan voor Denemarken ondanks het bizarre verloop van het toernooi de blik op België. 'Het is nog te vroeg om te zeggen of er spelers zijn die er mentaal nog niet klaar voor zijn om donderdag te spelen. Het is helemaal geen probleem als er spelers zijn die er om emotionele redenen nog niet klaar voor zijn.'

Toch voelt Hjulmand dat de opluchting over de goede afloop overheerst bij Denemarken en dat de gedachten ook steeds meer terug naar het voetbal schuiven. 'Iedere speler pakt dat stapje voor stapje op. Ik kan de vreugde en opluchting voelen bij mijn spelers, dat gaat hand in hand met het verleggen van de focus op het komende gevecht', doelt hij de clash met België, waar scheidsrechter Björn Kuipers de leiding over heeft.

Denemarken verloor de eerste groepswedstrijd met 0-1 van Finland en dus is er meer druk komen te staan op de wedstrijd tegen België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.