Aangeslagen Denemarken verliest beladen duel van debutant Finland

Reacties

Het EK-duel dat totaal overschaduwd is door het enorme schrikmoment rond Christian Eriksen, is gewonnnen door Finland. Doelman Kasper Schmeichel liet na de hervatting op onherkenbare wijze de winnende treffer door.

Aangeslagen Denemarken verliest beladen duel van debutant Finland
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

Het had een feestavond moeten worden in Kopenhagen. Voor de Denen, omdat ze thuis speelden met publiek, voor de Finnen omdat het hun eerste EK-duel ooit was. De eerste 40 minuten leverden geen enorme kansen op. Daarna zakte Eriksen plotseling in elkaar en dacht logischerwijs niemand meer aan voetbal.

Totale paniek maakte zich meester van alles en iedereen in het stadion in Kopenhagen toen Eriksen gereanimeerd werd op het veld. Uiteindelijk kwam er bemoedigend nieuws: de 29-jarige middenvelder is bij bewustzijn en kan zelfs weer praten. De Deense bond meldde dat hij zijn ploeggenoten gesproken heeft. Volgens de UEFA hebben de spelers er daarna zelf op aangedrongen om de wedstrijd uit te spelen.

Dat gebeurde dan ook. In een onwerkelijke setting. Denemarken viel aan, maar niet met de overtuiging die ze normaal misschien zouden hebben. Aan de andere kant sloeg Finland vervolgens toe. Joel Pohjanpalo scoorde het eerste EK-doelpunt ooit voor zijn land. Hij vierde dat uitbundig, om zichzelf al snel te corrigeren.

De inzet van Pohjanpalo was absoluut houdbaar voor Schmeichel, doorgaans een zeer betrouwbare doelman. Het moment kan moeilijk los gezien worden van de omstandigheden. Hetzelfde kan gezegd worden van gemiste strafschop die Pierre-Emile Højbjerg even later. De middenvelder schoot de bal wel erg zacht in.

Denemarken ging nog wel op zoek naar een gelijkmaker, maar ontbeerde de kracht daarvoor. De ploeg lijdt daardoor een kostbare nederlaag in Groep B, maar dat is gezien alle omstandigheden slechts bijzaak.

Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.