Ook Kuipers heeft eerste EK-duel te pakken

Reacties

Björn Kuipers maakt komende donderdag zijn opwachting op dit EK. De 48-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal is aangesteld om het duel tussen Denemarken en België te leiden, de wedstrijd die om 18.00 uur in Kopenhagen begint.

Ook Kuipers heeft eerste EK-duel te pakken
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
1 - 2
België
België

Voor Kuipers – die dit toernooi tot nu toe alleen als vierde man bij Engeland-Kroatië actief was - is Denemarken-België zijn zesde wedstrijd op een EK-eindronde. Eerder leidde hij in 2012 de groepsduels Ierland-Kroatië en Oekraïne-Frankrijk. In 2016 floot hij de groepswedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje en de kwartfinale tussen Frankrijk en IJsland.

Het andere duel in Groep B tussen Finland en Rusland staat woensdag onder leiding van Danny Makkelie. Het duel met België zal opnieuw een emotioneel treffen worden voor Denemarken. Zoals bekend werd de eerste wedstrijd opgeschrikt door het voorval rond Christian Eriksen. Zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg treffen nu zijn ex-teamgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld en zijn huidige Internazionale-collega Romelu Lukaku.

De Denen verloren hun eerste groepswedstrijd met 0-1 van Finland, terwijl België zich betrekkelijk eenvoudig met 3-0 ontdeed van Rusland. Kuipers wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel en VAR Pol van Boekel.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.