Finland-Rusland al tweede EK-duel voor Makkelie

Reacties

Danny Makkelie heeft op het EK al een tweede wedstrijd toegewezen gekregen. Nadat de Dordtse scheidsrechter de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije floot, is hij nu aangesteld om Finland-Rusland in Sint-Petersburg te leiden.

Finland-Rusland al tweede EK-duel voor Makkelie
© Pro Shots
Finland
Finland
0 - 1
Rusland
Rusland

Makkelie en zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn vandaag (maandag) al vanuit standplaats Istanbul vertrokken naar Rusland waar woensdagmiddag om drie uur de confrontatie in groep B op het programma staat. Finland debuteerde met een 1-0 zege op Denemarken in de veelbesproken wedstrijd vanwege de gebeurtenissen rond Christian Eriksen, terwijl de Russen in hun eerste groepsduel met 3-0 van België verloren.

Makkelie leidde vrijdagavond de openingswedstrijd van dit EK en kreeg met name lovende kritieken voor het niet geven van te makkelijke strafschoppen. Drie handsgevallen van de Turken leverden volgens de aangepaste regelgeving geen penalties op.

Collega en landgenoot Björn Kuipers wacht nog altijd op zijn eerste duel. De Oldenzaler was zondag wel actief als vierde man bij Engeland-Kroatië, maar kwam zelf nog niet als scheidsrechter in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.