Kuipers voltooit trilogie en is opnieuw Scheidsrechter van het Jaar

Reacties

Björn Kuipers is voor het derde seizoen in successie bovenaan geëindigd in het Scheidsrechter van het Jaar-klassement van VI. De arbiter uit Oldenzaal blijft mede-EK-ganger Danny Makkelie voor.

Kuipers voltooit trilogie en is opnieuw Scheidsrechter van het Jaar
© Pro Shots

Écht spannend werd het niet in de rangschikking van de leidsmannen. Kuipers finishte op een moyenne van 6,65, waar Makkelie met een 6,43 genoegen moet nemen. Beide topscheidsrechters floten dit seizoen de nodige prestigieuze Champions League-duels en zijn deze zomer ook actief op het EK.

Serdar Gözübüyük komt met een gemiddelde van 6,42 net tekort ten opzichte van Makkelie, maar mag wel mee het podium op. Pol van Boekel en Kevin Blom staan ook nog in het linkerrijtje. In totaal voldeden maar tien scheidsrechters aan het criterium voor een vermelding in het klassement: het fluiten van minimaal zeventien wedstrijden.

Met een gemiddeld cijfer van 5,55 sluit Jochem Kamphuis de rij. In 2019 was Kamphuis ook al in de onderste regionen te vinden. Destijds was de eindzege eveneens een prooi voor Kuipers, die toen Bas Nijhuis in het stof deed bijten. Vorig seizoen werd er geen winnaar uitgeroepen omdat de Eredivisie werd afgebroken vanwege de coronacrisis.

VI Scheidsrechter van het Jaar-klassement

Positie Scheidsrechter Gemiddelde
1. Björn Kuipers 6,65
2. Danny Makkelie 6,43
3. Serdar Gözübüyük 6,42
4. Pol van Boekel 6,31
5. Kevin Blom 6,15
6. Dennis Higler 6,11
7. Jeroen Manschot 6,08
8. Bas Nijhuis 5,98
9. Allard Lindhout 5,95
10. Jochem Kamphuis 5,55
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.