UEFA gunt Makkelie droomdebuut op groot toernooi

Reacties

Danny Makkelie mag op de eerste dag van het EK meteen aan de bak. De Nederlandse toparbiter, die debuteert op een groot toernooi, fluit vrijdag het openingsduel tussen Italië en Turkije in Rome.

UEFA gunt Makkelie droomdebuut op groot toernooi
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië

Daarmee begint het EK meteen goed voor de dubbele afvaardiging van het Nederlandse arbitragekorps, dat ook wordt vertegenwoordigd voor Björn Kuipers. Waar het EK voor de 48-jarige Kuipers zijn laatste toernooi is, maakt de 38-jarige Makkelie juist zijn debuut op een groot toernooi.

Makkelie krijgt tijdens zijn EK-debuut assistentie van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Kevin Blom fungeert in het Stadio Olimpico als VAR, met Pol van Boekel als een van zijn assistenten in de studio. De Française Stéphanie Frappart fungeert tijdens het openingsduel van het EK als vierde official.

Helemaal onbekend is Makkelie niet als arbiter op een groot toernooi. Tijdens het WK 2018 fungeerde hij als VAR en was hij assistent-videoscheidsrechter tijdens de finale. Afgelopen seizoen was zijn aanstelling in de halve finale van de Champions League ook al een blijk van vertrouwen van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.