Debutant Marcelo deelt in malaise bij verliezend Hannover

Borussia Mönchengladbach heeft de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 moeiteloos gewonnen. De debuterende Marcelo werd met 3-0 te kijk gezet.

De Braziliaanse verdediger, die onlangs overkwam van PSV, kreeg bij Hannover direct een basisplaats toebedeeld. In het centrum van de defensie zou hij 75 minuten blijven spelen, alvorens te worden vervangen door Karim Haggui. Bij de thuisclub bleven de Nederlanders Roel Brouwers en Luuk de Jong de gehele wedstrijd op de bank.

Na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding in de wedstrijd. Spits Raffael kwam door op links en behield het overzicht. Hij legde de bal terug op Max Kruse, die de bal vervolgens overtuigend in de bovenhoek schoot. Na rust dacht Kruse opnieuw te scoren, maar via Hannover-verdediger Salif Sané belandde zijn inzet op de paal. De rebound was een prooi voor Christoph Kramer, die de stand alsnog naar 2-0 tilde.

Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist. Mönchengladbach kreeg een strafschop toegekend na een overtreding van Hiroki Sakai. Belg Filip Daems nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal tegen de touwen. De 3-0 betekende eveneens de eindstand van de wedstrijd.

Met de overwinning heeft Mönchengladbach de eerste drie punten van het seizoen binnen. Daarmee staat het op gelijke hoogte met Hannover, dat vorige week met 2-0 won van Vfl Wolfsburg.