Robben leidt Guardiola naar eerste zege in de Bundesliga

Pep Guardiola kende een uitstekend competitiedebuut als trainer van Bayern München. Mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben won de regerend kampioen thuis eenvoudig van Borussia Mönchengladbach (3-1).

Robben was de enige Nederlander bij de aftrap, aangezien Luuk de Jong aan de kant van BMG op de bank begon en Roel Brouwers niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Bayern, vorig seizoen nog winnaar van de treble, kende een uitstekende start van de wedstrijd. Na ruim een kwartier leidde de club uit München al met 2-0 in de Allianz Arena.

Na twaalf minuten nam Robben de eerste Bayern-treffer voor zijn rekening. Op aangeven van Ribéry ontsnapte hij aan de buitenspelval, waarna hij Marc-André ter Stegen met een simpele voetbeweging passeerde. Vier minuten later verdubbelde Mario Mandzukic de voorsprong en ook daar ging een goede actie van Robben aan vooraf.

Bayern heerste, maar na een half uur kreeg Max Kruse - die de voorkeur kreeg boven De Jong - een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Manuel Neuer redde echter uitstekend. In de veertigste minuut kwamen de bezoekers echter alsnog terug in de wedstrijd en kregen daarbij hulp van voormalig Gladbach-verdediger Dante, die zijn eigen doelman passeerde.

Maar de overwinning van Bayern kwam niet meer in gevaar, Der Rekordmeister liep zelfs nog uit naar een 3-1 overwinning. Daar had de ploeg van Guardiola echter wel twee strafschoppen voor nodig. In de 68ste minuut keerde Ter Stegen een inzet van Thomas Müller, maar een minuut later schoot David Alaba wél raak nadat Alvaro Domínguez hands had gemaakt.