De Graafschap-icoon Vreman heeft bijzondere bijbaan: 'Uur of twee per week'

Reacties

Jan Vreman keerde afgelopen zomer terug als hoofdtrainer van De Graafschap, maar dat is niet de enige baan die de geboren Winterswijker heeft. Al sinds de jaren tachtig werkt de trainer in de eierbranche.

De Graafschap-icoon Vreman heeft bijzondere bijbaan: 'Uur of twee per week'
© Pro Shots

Vreman en zijn collega’s controleren de kwaliteit van de eieren. 'Je kan zien of ze smerig of stuk zijn. Soms kun je dat laatste ook horen. Het meeste gebeurt met de machine en wordt bijgehouden met computers. Die gegevens verwerken wij en koppelen we terug naar de pluimveebedrijven', vertelt Vreman in een uitgebreid interview met VI.

'Ik heb het altijd leuk werk gevonden', vervolgt de trainer. 'Er is net als in het voetbal veel contact met mensen. We werken met een vaste groep, waarbij de ouderen uiteindelijk een keer stoppen en er weer jonge mensen bijkomen. Inmiddels behoor ik zelf tot de ouderen. Ik doe het nu nog steeds, maar wel minder. Een uur of twee per week. Voetbal staat op één. Als er tijd over is, doe ik dat er nog bij.'

Vreman is al bijna veertig jaar werkzaam bij De Graafschap. Slechts één keer was er interesse van buitenaf, maar zijn werk in de eiersector hield hem mede in Doetinchem. 'Toen ik nog speler was, was er interesse. Maar daar ging ik qua tijd op achteruit. Dan had ik mijn andere werk er niet naast kunnen doen. Daarom zag ik dat niet zitten. Ik had het goed bij De Graafschap en de combinatie met het andere werk beviel me.'

Lees in de VI en op VI PRO het hele interview met De Graafschap-trainer Jan Vreman, die vertelt waarom hij de roep van de club om hoofdtrainer te worden niet kon weerstaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.