Chelsea heeft zondag de jacht van Manchester United op een Champions League-ticket verdere schade toegebracht. De Londenaren namen een punt mee bij hun bezoek aan Old Trafford.

1 - 1
Chelsea
Chelsea

Na de kansloze exercities tegen Barcelona, Everton en Manchester City diende zich een nieuw examen aan voor United. Manager Ole Gunnar Solskjaer voerde weer de nodige wijzigingen door in zijn basisteam en liet ditmaal Chris Smalling, Matteo Darmian, Andreas Pereira, Fred en Jesse Lingard buiten beschouwing.

Die aanpassingen kwamen het spel van de ploeg voor rust ten goede. United nam voor eigen publiek het initiatief en kreeg al vroeg een kans via Romelu Lukaku, die werd dwarsgezeten door doelman Kepa Arrizabalaga. Een paar minuten later was het wél raak.

Bij een aanval op links speelde Paul Pogba in op Lukaku, die de bal fraai naar Luke Shaw wipte. De verdediger legde tijdig terug op Juan Mata, die door het midden raak schoot en zijn oude club zo na elf minuten op achterstand zette (1-0).

Chelsea zette daar vrij weinig tegenover. Marcos Alonso schoot een keer over vanuit een vrije trap, maar de drie voorin wisten nauwelijks gevaar te stichten. Sterker: United was dicht bij een tweede doelpunt via Eric Bailly. De verdediger kopte echter naast na een hoekschop.

Kort voor rust kwam Chelsea verrassend terug tot 1-1. David de Gea, die de voorbije weken ook al geen scherpe indruk maakte tegen Manchester City en Barcelona, liet een afstandsschot van Antonio Rüdiger los en Alonso profiteerde optimaal.

De Gea's collega aan de overkant deed het beter: Kepa Arrizabalaga belette zowel Marcus Rashford als Bailly het scoren. In aanvallend opzicht hield het bij Chelsea niet over, maar trainer Maurizio Sarri hield Olivier Giroud op de bank en liet ook Pedro daar nog lang vertoeven. Solskjaer bracht op zijn beurt Alexis Sánchez als aanvallende impuls ten koste van Marcus Rashford.

Serieuze kansen leverde de tweede helft lange tijd niet op, maar blessures wel. Manchester United raakte Bailly kwijt met een op het oog serieuze knieblessure en aan Chelsea-zijde vielen Rüdiger en Willian voortijdig uit. Pas in de slotfase veerden de fans weer volledig op bij kansen voor Eden Hazard en Gonzalo Higuaín enerzijds en Lukaku en invaller Marcos Rojo voor het andere doel. Een winnaar bleef echter uit.

Chelsea laat door de remise na de voorsprong op concurrent Arsenal - dat eerder op de dag onderuit ging bij Leicester City - te vergroten tot vier punten, maar staat nog wel boven de stadgenoot. United heeft op zijn beurt nog twee relatief gemakkelijke affiches voor de boeg, maar bewijst zich met het resultaat van zondag een slechte dienst.