Arsenal is zondag tegen de derde competitienederlaag op rij aangelopen. Door die slechte reeks dreigt de ploeg van Unai Emery Champions League-voetbal voor komend seizoen via een competitieplek mis te lopen.

Leicester City
3 - 0
Arsenal
Arsenal

Het seizoen lijkt net iets te lang te duren voor Arsenal. De Londenaren verloren onlangs al van Crystal Palace (2-3) en Wolverhampton Wanderers (3-1) en gingen kort voor de moeizame zege op Watford (0-1) ook al onderuit bij Everton (1-0). Door de nederlaag tegen Leicester van zondagmiddag blijft Arsenal op de vijfde plaats staan. Emery zal zich zorgen maken over de situatie én over het voetbal dat zijn ploeg laat zien.

Op bezoek bij Leicester zat een goed resultaat er eigenlijk geen moment in voor Arsenal. De thuisploeg was de betere partij en kreeg via Jonny Evans (kopbal op Bernd Leno), Youri Tielemans (schot net naast), James Maddison (schot net naast), Wilfred Ndidi (uitstekende redding van Leno) én Jamie Vardy (schot net over en een schot gekeerd door Leno) de beste kansen van de eerste helft. Vijf minuten voor rust kwam Arsenal ook nog eens met tien man te staan, toen Ainsley Maitland-Niles zijn tweede gele kaart kreeg.

In de beginfase van de tweede helft leek Arsenal Leicester goed in bedwang te houden. De bezoekers gaven lange tijd geen kansen weg, maar bij de eerste mogelijkheid na rust was het in de 59ste minuut wel direct raak. De voorzet van Maddison was perfect en de kopbal van Tielemans onhoudbaar voor Leno. Voor Tielemans betekende het zijn derde doelpunt in de Premier League en Arsenal moest nu meer de aanval zoeken. Emery had op zijn bank echter weinig mogelijkheden om aanvallend te wisselen.

Kansen op de gelijkmaker kwamen er niet. Leicester bleef de gevaarlijkste ploeg en Tielemans schoot met een prachtig schot net naast, voordat Leno met drie reddingen op rij de 2-0 voorkwam. De beslissende treffer viel vijf minuten voor tijd alsnog: Vardy wipte de bal eerst op de lat, maar stond vervolgens op de juiste plek om de rebound binnen te koppen. Diep in blessuretijd maakte Vardy er met een intikker ook nog 3-0 van.

Later deze zondag speelt Manchester United thuis tegen Chelsea. United kan Arsenal bij een zege passeren, terwijl Chelsea zijn voorsprong op The Gunners juist kan vergroten. De zorgen zijn groot voor Emery en zijn mannen, die nog wel een tweede mogelijkheid hebben om de Champions League te bereiken. Arsenal staat immers in de halve finale van de Europa League en wanneer het dit toernooi wint, mag het alsnog meedoen aan het miljardenbal.