De Boer rekent op Blind in voorbereiding op EK

Reacties

Bondscoach Frank de Boer hoopt dat Daley Blind nog voor de start van het EK minuten kan maken in Oranje. De verdediger van Ajax is na een herstelperiode opgenomen in de EK-selectie, maar de eerste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal komt waarschijnlijk nog te vroeg voor Blind.

De Boer rekent op Blind in voorbereiding op EK
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Georgië
Georgië

Oranje speelt voor het EK nog tegen Schotland (2 juni) en Georgië (6 juni). In die laatste wedstrijd hoopt De Boer op speelminuten voor Blind, zo gaf hij woensdag aan op de persconferentie. 'Het zou mooi zijn als hij 6 juni wat minuten kan maken', aldus de bondscoach.

Blind raakte uitgerekend in het shirt van Oranje geblesseerd. Op 30 maart ging het mis in en tegen Gibraltar, toen de linkspoot in het (kunst)gras bleef haken. Sindsdien kwam Blind niet meer in actie, maar het gaat veel beter met de verdediger. 'Blind staat er hartstikke goed voor', bevestigt De Boer.

'Hij is al een week op het veld aan het trainen en zal de 28ste aansluiten', gaat De Boer verder. 'Hij heeft eigenlijk alles al gedaan op het veld, maar hij is nog niet bij de spelersgroep geweest. Ik denk dat we ons qua speelminuten moeten richten op de tweede wedstrijd. Hopelijk kan hij aansluiten bij de groepstraining en vanuit daar progressie boeken.'

Met Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Owen Wijndal heeft De Boer drie andere linksbenige verdedigers in zijn selectie. Oranje begint het EK op 13 juni tegen Oekraïne, ook Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) zijn tegenstanders in de groepsfase.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.