De Boer: 'Ajax hoort bij de vijf beste teams ter wereld'

Reacties

Frank de Boer heeft zich bij Ziggo Sport-programma Rondo lyrisch uitgelaten over Ajax. De oud-trainer van de Amsterdammers schat de ploeg van Erik ten Hag hoog in.

De Boer: 'Ajax hoort bij de vijf beste teams ter wereld'
© Pro Shots

'Het is een ongelooflijk goed ingespeeld team. Daley Blind wordt in zijn kwaliteit gebruikt. De twee centrale verdedigers doen het ongelooflijk goed, Gravenberch is in mijn ogen internationaal wel een grote speler voor de toekomst. Als je ziet wat hij allemaal doet, hoe snel hij denkt, dat vind ik al ongelooflijk knap. Ik vind Mazraoui op dit moment ongelooflijk goed spelen, echt internationale top', aldus De Boer.

'De manier waarop ze spelen, het is zó'n goed ingespeeld team. Ajax wordt kwetsbaar als ze rond de middenlijn ballen verliezen, maar ze verliezen bijna altijd de bal rond de zestien. Als ze balverlies hebben kunnen ze direct druk geven', somt De Boer, die van 2010 tot 2016 hoofdtrainer van de Amsterdammers was, op.

Marco van Basten, eveneens oud-trainer van Ajax, stelde dat de ploeg van Ten Hag niet de individuele kwaliteit heeft van de Champions League-favorieten. 'Ik zie bij Ajax geen spelers die meekunnen bij clubs als Real Madrid, Barcelona of Manchester United. Er zitten geen spelers bij waarvan ik zeg: die kunnen zo naar een grote club.'

De Boer denkt dat Ajax als team wel kan wedijveren met die clubs. 'Ik denk op dit moment de vijf beste teams: dat zijn Liverpool, Manchester City, Ajax hoort daarbij en dan nog Chelsea en Bayern München. PSG vind ik minder als team.

Meer F. de Boer
Meer over F. de Boer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.