Dani Alves heeft nieuwe club te pakken: 'Viva Mexico cabrones'

Reacties

Dani Alves is officieel speler van Pumas UNAM. De 39-jarige Braziliaan heeft zijn transfer naar de Mexicaanse club afgerond en belicht zijn overstap op geheel eigen wijze.

Dani Alves heeft nieuwe club te pakken: 'Viva Mexico cabrones'
© Pro Shots

Alves speelde sinds november vorig jaar weer voor Barcelona, maar de rechtsback vertrok na afloop van het voorbije seizoen transfervrij uit Camp Nou. De routinier heeft nu een nieuw avontuur gevonden. Alves gaat proberen Pumas aan zijn eerste prijs sinds 2011 helpen.

De goedlachse verdediger is een groot liefhebber van Mexicaanse muziek en deelde rond het afronden van zijn transfer beelden met Mexicaanse muzikanten. Alves schreef daarbij op Instagram: 'In het leven krijgen we altijd signalen. Daar moeten we alleen wel voor open staan. Lang leve Mexico, klootzakken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pumas kondigde de komst van Alves officieel aan met een filmpje waarin de blikvanger het Instagram-account van de club ging volgen. De komst van de 125-voudig international zal in ieder geval commercieel enorm waardevol zijn. Voor Alves wacht ook sportief een uitdaging: hij moet in de komende maanden in Mexico bewijzen dat hij ook tijdens het komende WK nog van grote waarde kan zijn bij de nationale ploeg. Hij startte in vier van de vijf laatste interlands van Brazilië en deed dat als aanvoerder.

Interessant detail: Pumas speelt op 7 augustus in Camp Nou een oefenwedstrijd tegen Barcelona. Voor Alves wordt het waarschijnlijk een weerzien met dubbele gevoelens. Hij liet onlangs in een interview duidelijk zijn onvrede over het handelen van de clubleiding blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.