Alves kritisch na kortstondige rentree in Camp Nou: 'Barça heeft gezondigd'

Reacties

Tot teleurstelling van Dani Alves (39) bleef zijn terugkeer bij Barcelona beperkt tot een half seizoen. De Braziliaan is niet helemaal gelukkig met de manier waarop hij is vertrokken bij de nummer twee van La Liga van vorig seizoen.

Alves kritisch na kortstondige rentree in Camp Nou: 'Barça heeft gezondigd'
© Pro Shots

Alves maakte halverwege vorig seizoen weer zijn opwachting bij Barcelona, waar hij eerder tussen 2008 en 2016 uitkwam. De rechtsback kwam tot vijftien officiële optredens voor de Catalanen, maar de club deed de routinier geen nieuwe aanbieding.

'Nee, ik ben niet bedroefd vertrokken', aldus Alves in gesprek met The Guardian. 'Ik ben vooral heel blij dat ik nog de kans kreeg om terug te keren, een moment waarvan ik vijf jaar had gedroomd. Maar het enige wat ik minder leuk vond, was de wijze waarop ik ben vertrokken.'

'Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club. Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet specifiek over mijn eigen situatie, want ik ben Xavi en Laporta vooral dankbaar dat ik nog mocht terugkeren', vertelt Alves.

'De mentaliteit binnen de club is tegenovergestelde van dat wat we jaren geleden hebben gebouwd. Alles wat er op het veld gebeurt, is een afspiegeling van wat er rond de club speelt', verklaart de nu clubloze rechtsback. Waar zijn toekomst ligt weet Alves nog niet. 'Ik hou van nieuwe uitdagingen en er zijn al een aantal interessante opties voorbij gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.