Spaanse pers: 'Barça vs. Frenkie begint', wondertransfer Raphinha

Reacties

'Barça vs Frenkie de Jong: de strijd begint', luidt een onheilspellende kop van de krant Marca op de vooravond van de terugkeer van De Jong bij Barcelona. De vakantie van de middenvelder zit erop: hij wordt maandag weer verwacht bij de training.

Spaanse pers: 'Barça vs. Frenkie begint', wondertransfer Raphinha
© Pro Shots

De terugkeer van De Jong genereert nu al de nodige aandacht, want het is nog onzeker of hij volgend seizoen bij Barcelona speelt. Voorzitter Joan Laporta kondigde vorige week al aan dat er 'iets moet veranderen' aan het salaris van De Jong. Met andere woorden: hij moet inleveren, anders stuurt Barcelona vermoedelijk aan op een verkoop.

De Jong was de afgelopen weken met andere dingen bezig – hij vierde vakantie in de Verenigde Staten en vroeg zijn vriendin ten huwelijk - maar vanaf maandag verschuift de focus weer naar zijn sportieve toekomst. Volgens Marca heerst 'grote woede' bij De Jong en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun, die de kranten met veel ongenoegen hebben opengeslagen in de voorbije weken. Niet alleen kwamen mediaberichten over de gesprekken tussen Barcelona en Manchester United naar buiten, ook lekte het miljoenencontract van De Jong uit.

© Pro Shots

De Madrileense krant bracht deze week details naar buiten over zijn honorarium. De Jong zou de komende vier jaar zeker negentig miljoen euro opstrijken, wat onder meer komt omdat hij in 2020 en 2021 salarisverlagingen naar respectievelijk drie en negen miljoen euro accepteerde om Barcelona wat financiële lucht te geven. Op die achterstallige miljoenen maakt hij in de komende jaren alsnog aanspraak.

Ook loyaliteitsbonussen kunnen ervoor zorgen dat De Jong een steeds duurdere speler wordt voor Barcelona. Het is onduidelijk wie de bedragen heeft gelekt, al spelen ze voorzitter Laporta in de kaart: hij heeft immers al duidelijk gemaakt dat De Jong opnieuw salaris moet inleveren. Als De Jong daar niet bereid toe blijkt, heeft Laporta een excuus om toch akkoord te gaan met een transfer, terwijl de Nederlander daar zelf niet per se op zit te wachten. Marca herhaalt zondag dat De Jong simpelweg niet weg wil bij Barcelona. 'Hij heeft net een nieuw huis gekocht en zijn verloofde is ook gelukkig in Barcelona', klinkt het.

Raphinha
Ondertussen lijkt Barcelona wel de financiële middelen te hebben om Raphinha binnen te hengelen. De smaakmaker van Leeds United leeft volgens Sport in de overtuiging dat zijn overstap naar Camp Nou een 'kwestie van uren' is. De krant maakt melding van een transfersom van 55 miljoen euro exclusief bonussen op basis van sportieve prestaties., maar journalist Fabrizio Romano spreekt van 72 miljoen euro inclusief bonussen.  'Euforisch', beschrijft Sport de gemoedstoestand van Raphinha. 'Hij zit al dagen aan zijn telefoon gekluisterd, wachtend op nieuws van zijn zaakwaarnemer Deco.' Dat hij niet mee is met de selectie van Leeds naar een trainingskamp in Australië, verraadt een aanstaande transfer.

De overstap van Raphinha naar Barcelona wordt beschreven als een 'klein wonder', temeer omdat Chelsea al akkoord was met Leeds United. Een snelle reactie van Barcelona was vereist en die kwam er. Raphinha droomt zelf al zijn hele leven van het verdedigen van het shirt van Barcelona: hij wil in de voetsporen treden van zijn idool Ronaldinho en zijn zaakwaarnemer Deco, ook al gaat hij minder verdienen dan bij Chelsea mogelijk was geweest. Leeds haalde met Luis Sinisterra al een vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.