Frenkie de Jong meldt zich bij Barcelona vol onzekerheid over zijn toekomst

Reacties

De schijnwerpers staan deze maandag extra gericht op Barcelona. Frenkie de Jong is een van de spelers die zich met ogenschijnlijk een andere status meldde.

Frenkie de Jong meldt zich bij Barcelona vol onzekerheid over zijn toekomst
© Pro Shots

De internationals keren terug van hun vakantie. Hun namen zijn de laatste weken al genoeg de revue gepasseerd, al dan niet als potentiële vertrekkers. Want aan speculaties en geruchten geen gebrek.

Sport heeft een schets gemaakt van het ideale team van Xavi voor het nieuwe seizoen. Naast de al gepresenteerde nieuweling Franck Kessié en Andreas Christensen is er plek voor onder anderen Ousmane Dembélé en Raphinha.

De verwachting is dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van de twee aanvallers. Raphinha komt voor naar verluidt 75 miljoen over van Leeds United, terwijl Dembélé op zijn schreden is teruggekeerd en alsnog zijn verblijf in Camp Nou gaat verlengen.

Voor de Nederlanders is er schijnbaar slechts een bijrol weggelegd. Memphis Depay mag zich dan vol goede moed hebben gemeld bij Barcelona, in de geschetste formatie van Sport ontbreekt de Oranje-international.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Frenkie de Jong staat genoteerd als reservekracht voor op het middenveld. De Oranje-international vormt de laatste weken het middelpunt van een discussie over zijn toekomst. Deze week staat een afspraak op het programma om door de mist van de laatste weken duidelijk te krijgen wat Barcelona van plan is met De Jong.

Moet hij weg vanwege het al dan niet toevallig uitgelekte salaris en om financiële ruimte te creëren voor vers bloed? Is daadwerkelijk met Manchester United en Chelsea gesproken over een afkoopsom? Is het slikken of stikken voor de middenvelder wat zijn salaris betreft? Volgens Spaanse media is het deze week Frenkie vs Barcelona.

Voor Martin Braithwaite, Óscar Mingueza, Samuel Umtiti en Riqui Puig is volgens AS wel meer duidelijk. Het viertal hoeft bij gebrek aan perspectieven niet mee op de Amerikaanse tour ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.