Ook speciaal plan trekt Barça niet over de streep: Dani Alves vertrekt

Reacties

Dani Alves gaat Barcelona na iets meer dan een half jaar alweer verlaten. Dit heeft de Braziliaan bevestigd. De 39-jarige rechtsback kwam sinds zijn terugkeer in Camp Nou tot zeventien wedstrijden.

Ook speciaal plan trekt Barça niet over de streep: Dani Alves vertrekt
© Pro Shots

In november werd bekend dat Alves terugkeerde bij de club waar hij gigantisch veel successen boekte, de Braziliaan mocht echter pas in 2022 na zijn inschrijving bij de Spaanse bond officieel zijn rentree maken. Trainer Xavi deed herhaaldelijk een beroep op hem en Alves hoopte dan ook op een langer verblijf.

Daarvoor had Alves zelfs een speciaal plan opgezet. De rechtsback hield ondanks zijn leeftijd nog hoop op deelname aan het WK met Brazilië en dus wilde hij op een zo hoog mogelijk podium blijven spelen. Alves stelde naar verluidt voor om een contract voor een half jaar te tekenen, tot aan het komende eindtoernooi in Qatar. Zo kon Alves fit blijven richting het WK en zat Barça niet voor een volledig seizoen aan hem vast. Dit idee trok de clubleiding dus niet over de streep.

Tijdens zijn eerste periode bij de club, tussen 2008 en 2016, werden de successen aaneengeregen. Zo won Alves, aan de zijde van Xavi, drie keer de Champions League en zes landstitels voordat hij naar Juventus vertrok. Barcelona verlengde onlangs al met rechtsback Sergi Roberto en heeft ook nog Sergiño Dest in huis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.