Dani Alves hoopt op contract en gelooft volop in nieuwe bloeiperiode Barça

Reacties

Dani Alves gaat examenweken tegemoet. In de laatste vier competitieduels moet de bijna 39-jarige rechtsback de sportieve leiding van Barcelona overtuigen over te gaan tot een contractverlenging, zo meldt het Catalaanse Sport.

Dani Alves hoopt op contract en gelooft volop in nieuwe bloeiperiode Barça
© Pro Shots

De ervaren Braziliaan tekende in november een contract voor acht maanden. Tijdens zijn tweede tijdperk in Camp Nou kwam hij tot nu tot dertien officiële duels en slechtte de rechtsback in het laatste competitieduel met Real Mallorca (2-1 zege) de grens van duizend speelminuten. Hoewel Alves zelf hoopt op een nieuw eenjarig contract, is er wat dat betreft nog geen witte rook.

De toekomst van de rechtsback hangt ook samen met die van zijn concurrenten. Het contract van Sergi Roberto werd al met een jaar verlengd, terwijl Sergiño Dest nog tot 2025 vastligt en ook Oscar Mingueza nog een doorlopend contract heeft. Dest en Sergi Roberto zijn nu geblesseerd en Mingueza is onlangs positief getest op corona, hetgeen ervoor zorgt dat coach Xavi een beroep moet doen op zijn vroegere ploeggenoot.

En tegen Real Betis, Celta de Vigo, Getafe en Villarreal zou Alves de clubleiding dus het laatste zetje kunnen geven. Xavi is tevreden over de ervaren verdediger, die hij in de kleedkamer ook een belangrijke rol toegedicht. Of er een contractverlenging komt, zal ook afhangen van eventuele nieuwkomers die Barcelona weet te strikken.

Zelf gelooft Alves, die zelfs het WK in Qatar nog niet uit zijn hoofd heeft gezet, in ieder geval in een nieuwe bloeiperiode van Barcelona. Tijdens zijn eerste periode bij de club, tussen 2008 en 2016, werden de successen aaneengeregen. Zo won hij, aan de zijde van Xavi, drie keer de Champions League voordat hij naar Juventus vertrok. 'We moeten positief blijven en samen sterk blijven. Het gaat veranderen, zoals dat ook in 2008 gebeurde toen Ronaldinho vertrok', stelde Alves dinsdag in Mundo Deportivo. 'Toen wees er ook niets op dat dat zou gaan gebeuren, maar uiteindelijk hebben we toen onder Guardiola iets historisch neergezet. Deze club is gemaakt om te winnen. En met Xavi hebben we de beste leermeester voor de jongelingen.'

Spelersprofiel

Dani Alves


Geboortedatum:
6 mei 1983
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Juazeiro
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
70 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Dani Alves
Meer over Dani Alves
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.