Barcelona gaat toch weer verder met kind van de club

Reacties

Sergi Roberto heeft zijn aflopende contract bij Barcelona toch nog verlengd. De dertigjarige rechtsback is akkoord gegaan met een flinke salarisverlaging.

Barcelona gaat toch weer verder met kind van de club
© Pro Shots

Roberto sloot op zijn veertiende aan in La Masía en maakte in het voorjaar van 2011 onder Pep Guardiola zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels staat de teller op 316 wedstrijden voor Barcelona, waarbij er één vooral bovenuit steekt. De inmiddels dertigjarige Spanjaard maakte de allesbeslissende 6-1 tijdens de Remontada tegen Paris Saint-Germain in 2017. Met een foto van dat moment maakt Barça het nieuws van zijn nieuwe contract ook bekend.

Het langere verblijf van Roberto is toch wel enigszins verrassend. De blessuregevoelige rechtsachter kwam de afgelopen twee seizoenen in La Liga in totaal tot dertien basisoptredens. Onder de huidige trainer Xavi Hernández, die vier jaar lang met Roberto samenspeelde, heeft hij überhaupt nog niet gespeeld. De multifunctionele Spanjaard was echter bereid om liefst zestig procent van zijn salaris in te leveren. Zodoende kon hij toch nog een eenjarig contract ondertekenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.