Dani Alves zegt Barça vaarwel: 'Een 39-jarige leeuw is nog steeds een leeuw'

Reacties

Dani Alves heeft in een emotioneel bericht op zijn Instagram-pagina afscheid genomen van Barcelona. De back streek in november neer bij de club, maar zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Dani Alves zegt Barça vaarwel: 'Een 39-jarige leeuw is nog steeds een leeuw'
© Pro Shots

'Nu is het echt tijd voor vaarwel', schrijft Alves op social media. 'Ruim acht jaar van mijn leven wijdde ik aan de club. Ik wil iedereen bedanken, ook de mensen buiten de spotlights. Ik wil de clubleiding en staf bedanken dat ze een terugkeer mogelijk maakten. Jullie weten niet half hoe blij dit mij maakte. Ik hoop niet dat jullie mijn gestoordheid en dagelijkse dosis vrolijkheid te erg gaan missen.'

Alves hoopte op een langer verblijf, daarvoor had hij zelfs een plan opgezet. De rechtsback hield ondanks zijn leeftijd nog hoop op deelname aan het WK met Brazilië en dus wilde hij op een zo hoog mogelijk podium blijven spelen. Alves stelde naar verluidt voor om een contract voor een half jaar te tekenen, tot aan het komende eindtoernooi in Qatar. Zo kon Alves fit blijven richting het WK en zat Barça niet voor een volledig seizoen aan hem vast. Dit idee trok de clubleiding dus niet over de streep.

Het lijkt er wel op dat Alves doorgaat. Hij voelt zich in ieder geval nog fit. Of zoals Alves dat zelf zegt in de afsluitende zin van zijn boodschap: 'De wereld mag het nooit vergeten, een 39-jarige leeuw is nog steeds een prettig gestoorde leeuw!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.