Coronabreak blijkt funest voor Lazio: uitdager Juve stort als kaartenhuis in elkaar

Reacties

Lazio was zo'n vijf maanden geleden bij het stilleggen van de Serie A nog de voornaamste uitdager van Juventus, maar stortte na de hervatting van de Italiaanse competitie volledig in elkaar. Trainer Simone Inzaghi heeft er wel een verklaring voor.

Coronabreak blijkt funest voor Lazio: uitdager Juve stort als kaartenhuis in elkaar
Juventus
Juventus
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio ging maandagavond onderuit in de topper tegen Juventus. Het was alweer de vierde nederlaag in de laatste vijf Serie A-duels. Het uitduel van vorige week woensdag met Udinese (0-0) leverde het enige punt op in die dramatische serie. De achterstand op de koploper uit Turijn bedraagt daardoor inmiddels elf punten. Dat terwijl het verschil vóór de coronabreak slechts een punt was.

Desondanks vindt Inzaghi dat Lazio, voor de maandenlange pauze liefst 21 competitieduels ongeslagen, nog steeds een prima seizoen doormaakt. 'Ik word boos als mensen deze ploeg bekritiseren, omdat we veertien punten meer hebben dan vorig seizoen, we de Supercoppa wonnen en meer dan een decennium niet in de Champions League hebben gestaan', reageerde de oud-spits tegenover Sky Sport Italia.

Inzaghi vond het optreden van zijn ploeg tegen Juventus dan ook een compliment waard. 'Omdat, met alle problemen die we hebben gehad sinds de lockdown, het heel indrukwekkend was om te zien hoe goed we hier speelden. We toonden karakter', stelde Inzaghi. 'Maar het belangrijkste is dat we vieren dat we na dertien jaar terugkeren in de Champions League.' Dat ticket is met elf punten meer dan AS Roma wel veilig.

Er leek echter nog meer in het vat te zitten. Lazio mocht serieus dromen van de eerste landstitel sinds 2000, maar volgens Inzaghi leidden de zware blessures van sterkhouders Lucas Leiva en Senad Lulic en aanvaller Joaquín Correa tot overbelasting bij de spelers die wel fit bleven. 'We moesten veel spelers constant gebruiken, konden niet rouleren en dat leidde onvermijdelijk tot spierblessures.'

Champions League
Desondanks ziet Inzaghi de toekomst positief tegemoet, als de club erin slaagt de huidige selectie bij elkaar te houden en te versterken. 'We weten dat we de selectie groter moeten maken omdat we in de Champions League spelen. Als we voorkomen dat we al te veel blessures oplopen, kan Lazio het iedereen moeilijk maken.' Dat heeft de periode voor de coronabreak ook wel bewezen.

Inzaghi stipte aan dat het zijn ploeg ook niet bepaald meezit. Zo raakte Ciro Immobile, gedeeld topscorer van de Serie A met Cristiano Ronaldo (dertig goals), tegen Juve de binnenkant van de paal. In de laatste twee seizoenen teisterde in de vijf grote Europese competities alleen Lionel Messi even vaak het aluminium als de spits van Lazio (veertien keer). Desondanks vestigde Immobile een fraaie mijlpaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.