Comeback Mané zet Senegal niet aan tot grootse daden

Algerije heeft donderdag zijn tweede zege geboekt op het toernooi om de Afrika Cup. Na de overwinning op Kenia was het land nu te sterk voor Senegal.

Senegal
Senegal
0 - 1
Algerije
Algerije

Senegal trad voor het eerst dit toernooi aan met Sadio Mané in de aanval. De man die de Champions League veroverde met Liverpool moest de eerste wedstrijd missen door een schorsing, maar begon nu in de basis naast M'Baye Niang. Hij toonde zich gretig, maar zag hoe de beste kansen voor rust voor de Algerijnen waren.

Baghdad Bounedjah was steeds de aanstichter van het gevaar. Hij dwong doelman Edouard Mendy vanuit een vrije trap tot een redding, werd een tweede keer dwarsgezeten door Kalidou Koulibaly en vond bij de derde mogelijkheid weer keeper Mendy op zijn pad.

Direct na rust was het wél raak. Sofiane Feghouli legde de bal na een individuele actie aan de rechterkant goed terug op Youcef Belaili, die aannam en daarna kiezelhard door het midden raak schoot. Senegal had weinig in te brengen tegen de Algerijnen en kreeg meer kansen tegen.

Bounedjah liet een grote mogelijkheid op 0-2 echter onbenut en ook Riyad Mahrez liet na de voorsprong uit te breiden: hij schoot net naast in een situatie waarin de keeper al geklopt leek. De beste mogelijkheid was tien minuten voor tijd voor Mbaye Diagne, die van dichtbij naast kopte.

Algerije is nu zo goed als zeker van de achtste finales op het toernooi in Egypte. Met zes punten uit de eerste twee duels is de kans groot dat het bij de eerste twee landen in de groep eindigt, en anders tot de vier beste nummers drie behoort.