Outsider Algerije imponeert bij start Afrika Cup

Algerije is zondagavond goed begonnen aan de strijd om de Afrika Cup. De Woestijnvossen rekenden voor rust al af met Kenia en maakten indruk met hun goede spel.

Algerije
Algerije
2 - 0
Kenia
Kenia

De voorsprong die Algerije, een van de outsiders voor toernooiwinst, in de eerste helft nam kwam het land toe. Baghdad Bounedja kopte al na acht minuten naast en even later ging ook een poging van Aïssa Mandi naast. Riyad Mahrez zag op zijn beurt een schot van buiten de zestienmeter geblokt worden door een Keniaans been.

Nadat ook Youcef Belaïli tevergeefs een poging had gedaan, was de vierde kans voor de Algerijnen raak. Bondscoach Djamel Belmadi (foto boven) zag vanaf de kant hoe Dennis Odhiambo zich in de zestienmeter vergreep aan Youcef Atal. De bal ging op de stip, Bounedja legde aan en maakte geen fout: 1-0.

Mahrez vergrootte vlak voor de onderbreking de voorsprong tot 2-0. Ismael Bennacer legde na een aanval over de linkerkant de bal prima terug naar de middenvelder van Manchester City, die zijn inzet via een Keniaans been binnen zag gaan. Van die achterstand kwam Kenia niet meer terug.

Donderdag komen beide landen weer in actie. Algerije bindt dan de strijd aan met Senegal, dat ook zegevierde in zijn eerste groepsduel. Kenia strijdt voor zijn laatste kans tegen Tanzania.