Cocu geniet van Derby en hoopt snel nieuws over Rooney te krijgen

Reacties

Phillip Cocu is uiterst tevreden over zijn eerste officiële wedstrijd als manager van Derby County. De Championship-club boekte een knappe uitzege op Huddersfield Town (1-2).

Cocu geniet van Derby en hoopt snel nieuws over Rooney te krijgen

'We hebben uitstekend gespeeld', blikte Cocu achteraf terug bij Sky Sports. 'Ik ben met name tevreden over de eerste helft, waarin we fantastisch voetbal speelden en goede goals maakten. Na de 1-2 weet je dat zij vol druk gaan zetten en meer risico gaan nemen, maar toen hebben we echt karakter getoond. We zijn overeind gebleven en hebben als team gewerkt om de zege over de streep te trekken.'

Zijn eerste zege heeft Cocu voor het leeuwendeel te danken aan Tom Lawrence, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. 'Hij is een zeer getalenteerde speler met een enorme potentie. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en ik ben erg blij voor hem dat hij twee keer gescoord heeft. Hij parasiteert niet op zijn talent, hij werkt ook nog eens hard voor het team.'

Tot slot werd Cocu gevraagd naar een update over de mogelijke komst van Wayne Rooney. Engelse media berichtten maandag dat de ervaren aanvaller wellicht naar Derby County komt, om daar een rol als speler/trainer te gaan vervullen. Rooney heeft al langer de ambitie om een trainerscarrière te beginnen en zou naast Cocu zijn eerste stappen kunnen gaan zetten.

'Op dit moment kan ik daar niets over zeggen. We zijn aan het werk om de selectie compleet te maken. Ik kan niets over namen zeggen. We hebben veel spelers bekeken die een toevoeging kunnen zijn. Hopelijk kan ik je snel iets meer vertellen', antwoordde Cocu diplomatiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.