Club Brugge trots: 'Wie dit had voorspeld, was direct in het zothuis gezet'

Reacties

Club Brugge moest de winst in Groep B op de slotdag nog aan FC Porto laten door een 0-0 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen, maar kijkt desondanks vol trots terug op de geslaagde Champions League-campagne. De kampioen van België plaatste zich tegen alle verwachtingen in voor de achtste finale en incasseert voor Belgische begrippen een recordbedrag.

Club Brugge trots: 'Wie dit had voorspeld, was direct in het zothuis gezet'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Dankzij de startgelden en de kaartverkoop was Club Brugge al verzekerd van circa 26 miljoen euro, maar daar kwam nog ruim twintig miljoen euro bij door de uitstekende prestaties. Met drie overwinningen en twee gelijke spelen harkte de ploeg van Noa Lang en Bjorn Meijer (Ruud Vormer is niet ingeschreven voor de CL-groepsfase) meer dan tien miljoen euro aan wedstrijdpremies binnen. De plaatsing voor de volgende ronde leverde ook nog eens 9,6 miljoen euro op.

Het is volgens Het Laatste Nieuws een absoluut recordbedrag voor Belgische begrippen. En daar houdt het mogelijk nog niet op. In de achtste finale kan Club Brugge de kassa immers opnieuw laten rinkelen, al wacht er waarschijnlijk een tegenstander van formaat. Die komt namelijk uit het rijtje Bayern München, Chelsea, Napoli, Manchester City, Tottenham Hotspur. Woensdag komen daar Real Madrid of RB Leipzig en Paris Saint-Germain of Benfica nog bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat zijn serieuze kleppers, hè. Maar alle zestien ploegen die overblijven zijn heel goede teams. We zien het wel, eerst genieten van deze kwalificatie', vertelde spelmaker Hans Vanaken na afloop. Trainer Carl Hoefkens heeft geen voorkeur. 'We maken tegen iedereen kans. Tegen sommige ploegen een heel kleine kans, maar een kans blijft een kans. Bayern, City... Dat zijn wereldploegen, het is een gigantische uitdaging om daar iets tegen te kunnen doen.'

Zothuis
In de groepsfase toonde de Belgische kampioen aan dat het een ploeg is om rekening mee te houden. 'Je voelt dat de ploegen steeds meer respect hebben voor Club Brugge', vervolgde Hoefkens, die zijn ploeg een 9 geeft voor de groepsfase. 'Als iemand vóór deze campagne gezegd hebben dat we tweede zouden worden met elf punten, had men die persoon direct in 'het zothuis' gezet. Wat we gerealiseerd hebben als ploeg en als club én de stappen die we gezet hebben...'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Simon Mignolet speelde een belangrijke rol in het succes van Club Brugge. De 34-jarige doelman hield tegen Bayer Leverkusen voor de vijfde keer de nul en evenaarde daarmee het record van Edwin van der Sar, die in het seizoen 1995/96 als keeper van Ajax de eerste was die in vijf van de zes groepsduels zijn doel schoon hield. 'We gaan door en dat is historisch', reageerde Mignolet. 'Je kunt alleen maar zeggen dat we het Belgische voetbal mooi vertegenwoordigd hebben. Heel België mag trots zijn.'

keepers met vijf clean sheets in cl-groepsfase

Keeper Club Seizoen
Edwin van der Sar Ajax 1995/96
Gianluigi Buffon Juventus 2004/05
Pepe Reina Liverpool 2005/06
Danijel Subasic AS Monaco 2014/15
Miguel Ángel Moyà Atlético Madrid 2014/15
Kevin Trapp Paris Saint-Germain 2015/16
Sergio Rico Sevilla 2016/17
Simon Mignolet Club Brugge 2022/23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.