'Club Brugge neemt opmerkelijk besluit over Vormer'

Reacties

Ruud Vormer stond in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen nog in de basis bij Club Brugge, maar de Belgische club lijkt nu van de middenvelder af te willen. Ontwikkelingen op transfergebied en aanstormend talent in de selectie leiden de Nederlander naar de uitgang.

'Club Brugge neemt opmerkelijk besluit over Vormer'
© Pro Shots

Vormer stond bij de strijd om de Super Cup tegen AA Gent (1-0 winst) en de eerste competitiewedstrijd tegen RC Genk (3-2 zege) nog in de basis. Hij droeg zelfs de aanvoerdersband. Toch mag de middenvelder na acht jaar bij Club Brugge vertrekken. De 34-jarige Vormer stond vorig seizoen al lang niet meer altijd in de basis onder Philippe Clement en Alfred Schreuder.

Volgens Het Nieuwsblad maakte Club Brugge de plannen al in een vroeg stadium bekend aan Vormer. Plannen waar de Nederlander niet meer in past. Carl Hoefkens werd de nieuwe trainer en de Casper Nielsen kwam over van Union Sint-Gillis. De Deense middenvelder neemt de plek op het middenveld over van Vormer. Mogelijk trekt de club nog een speler voor die positie aan en kijkend naar de talenten uit de eigen opleiding die azen op een kans, is er genoeg keuze voor Hoefkens.

Vormer ligt nog een jaar vast in Brugge, maar de kans bestaat dat hij het contract niet uitdient. Club Brugge is volgens Het Nieuwsblad bereid om de middenvelder transfervrij te laten vertrekken naar een buitenlandse club, maar Vormer heeft het naar zijn zin in België. De juiste stap zal zich moeten aandienen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer R. Vormer
Meer over R. Vormer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.