Goal Dessers te weinig voor Genk: Brugge ontsnapt in extra tijd vermakelijk duel

Club Brugge is met een overwinning begonnen aan de Belgische competitie. Ruud Vormer, Noa Lang en Björn Meijer begonnen in de basis bij de thuisploeg, Cyriel Dessers maakte namens tegenstander KRC Genk een doelpunt.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 2
Genk
Genk

Vormer, Lang en Meijer begonnen goed aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam Andreas Skov Olsen op de rand het strafschopgebied vrij. Hij haalde met links krachtig uit en bereikte met zijn schot de linkerhoek: 1-0.

Genk werd in de fase die daarop volgde wat sterker. Het leverde na een half uur een doelpunt op van een oude bekende. Dessers, die vorig seizoen uitgroeide tot publiekslieveling bij Feyenoord, werkte een voorzet vanaf rechts stijlvol binnen. Hij vierde het doelpunt traditiegetrouw bij de cornervlag, wat het Club Brugge-publiek niet kon waarderen. De spits werd een aantal keer uitgefloten.

Met een 1-1 stand gingen de ploegen de rust in. Lang duurde het vervolgens niet totdat er weer gescoord werd. Junya Ito was twee minuten na rust aan de rechterkant ervandoor en gaf een voorzet op ex-Willem II-speler Mike Trésor. Hij schoot hem feilloos in de linkerhoek.

Na een uur kreeg Hans Vanaken de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg weer op gelijke hoogte te zetten, nadat de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Hij nam de bal aan op zijn borst en schoot de bal enigzins gelukkig in het doel: 2-2.

Maar daar bleef het in Brugge niet bij. Na een ingreep van de VAR kreeg de thuisploeg een strafschop. Cyle Larin schoot vanaf elf meter op de paal, maar Skov Olsen schoot de rebound binnen. In de extra tijd sleepte Brugge daarmee toch de overwinning binnen.