Veelvraat Club Brugge breidt prijzenkast verder uit

Reacties

Club Brugge is het nieuwe seizoen in België begonnen met het winnen van een prijs. Een week voor de start van de competitie legde de kampioen ten koste van AA Gent beslag op de Super Cup: 1-0.

Veelvraat Club Brugge breidt prijzenkast verder uit
© Pro Shots

Het is voor het tweede jaar op rij dat de Belgische Super Cup wordt gewonnen door Club Brugge, dat zondag aantrad met drie Nederlanders in de basiself. De van FC Groningen overgenomen Bjorn Meijer speelde als linkerwingback, Ruud Vormer stond op het middenveld en Noa Lang verscheen in de spits. Daar werd hij overigens niet ondersteund door Charles De Ketelaere, die in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan staat. Hij werd zondag langs de kant gehouden.

De Ketelaere zag hoe Andreas Skov Olsen tegen Gent het verschil maakte. Vijf minuten voor rust kwam de Deense buitenspeler naar binnen en schoot hij, via het been van een tegenstander, raak. Gent probeerde hierna nog wel om wat terug te doen, maar tevergeefs. De tweede helft kende nauwelijks spektakel en zo won Club Brugge voor de zeventiende keer in zijn historie de Super Cup.

Zoals gezegd gaat het nieuwe seizoen in de Belgische Jupiler Pro League volgende week van start. Club Brugge, dat na het vertrek van Alfred Schreuder naar Ajax wordt geleid door Carl Hoefkens, begint met een thuiswedstrijd tegen Racing Genk. Gent begint uit bij Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.