City ondanks 'Vloek van Sterling' en oprisping Man Utd weer naar finale

Reacties

Manchester City gaat het op 1 maart in de finale om de League Cup opnemen tegen Aston Villa. De ploeg van manager Pep Guardiola overleefde het weerzien met rivaal en stadgenoot Manchester United, dat net niet genoeg had aan een 0-1 zege woensdagavond. Op Old Trafford had City immers al met 1-3 gewonnen.

City ondanks 'Vloek van Sterling' en oprisping Man Utd weer naar finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Manchester United
Manchester United

In dat duel (zie hieronder) was pijnlijk duidelijk geworden hoe groot het verschil was tussen beide ploegen. City speelde United aan stukken en daar leek het vanavond zeker in de beginfase ook weer op uit te draaien. City creëerde kans na kans, maar steeds was het David de Gea die United op de been hielp. Vooral Sergio Agüero rook in die beginfase herhaaldelijk aan een goal.

Des te groter was de verbazing in het stadion toen het tien minuten voor rust opeens 0-1 stond. Bij de tiende doelpoging van de wedstrijd, de eerdere negen kwamen op naam van City, was het Nemanja Matic die toesloeg. De middenvelder zag na een vrije trap de bal voor zijn voeten vallen en schoot knap en hard raak in de korte hoek. De arme doelman Claudio Bravo had geen antwoord op de inzet waarvoor hij voor het eerst in beweging moest komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sterling
In de 42ste minuut leek City langszij te komen. De doelpuntenmaker: Raheem Sterling. Nog voordat de Engelse aanvaller kon juichen werd het feestje al verstoord, de arbitrage keurde de intikker terecht af voor buitenspel. Zo bleek er eens te meer een vloek te rusten op Sterling in duels met United. Hij heeft immers nog nooit gescoord tegen de rivaal, terwijl hij woensdag zijn negentiende (!) wedstrijd tegen de Engelse recordkampioen afwerkte.

Na rust bleef het onheil voor Sterling en City aanhouden. De ene na de andere schitterende kans werd om zeep geholpen. Sterling raakte daarbij nog de lat. United, dat nog steeds maar één treffer nodig had om ineens heel dicht bij de finale te zijn, kon evenwel ook geen vuist meer maken. Dat was zeker zo na de tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Matic. Agüero zag daarna nog maar eens een goal afgekeurd worden.

Het bleef uiteindelijk curieus genoeg dus bij 0-1, waardoor City – op Sterling na wellicht – toch nog met een glimlach van het veld kon stappen. Met de Premier League-titel al zo goed als uit zicht door een achterstand van liefst negentien punten op het ongenaakbare Liverpool, krijgt de League Cup immers meer waarde voor Pep & co. Op 1 maart zal blijken of The Citizens deze prijs daadwerkelijk kunnen veroveren. Voor City is het overigens alweer de derde achtereenvolgende League Cup-finale op rij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer R. Sterling
Meer over R. Sterling
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.