Bruno Fernandes op weg naar United: 'Engeland had altijd mijn voorkeur'

Reacties

Alles wijst erop dat Bruno Fernandes in deze transferwindow nog van Sporting Portugal naar Manchester United gaat. Daarmee krijgt de aanvallende middenvelder zijn zin.

Bruno Fernandes op weg naar United: 'Engeland had altijd mijn voorkeur'
© Pro Shots

United is al wekenlang in gesprek met Sporting en nu lijkt er dan eindelijk spoedig witte rook te komen. Engelse media verwachten dat de deal snel afgerond zal worden en dat Fernandes woensdag naar Manchester zal komen voor de medische keuring. Met de transfer zou een bedrag van zo'n 55 miljoen euro gemoeid zijn; dit basisbedrag zou door bonussen nog flink kunnen oplopen.

Eerder deze week werd Fernandes nog in verband gebracht met Barcelona, dat de middenvelder als onderdeel van de Rodrigo-transfer naar Valencia zou willen sturen. Dit lijkt echter niet meer dan een wild gerucht te zijn geweest. Fernandes weigerde uitgebreid commentaar te geven op zijn toekomst, maar had tegenover SIC wel een kort antwoord op de vraag of de Premier League zijn voorkeur heeft: 'Dat is altijd al zo geweest.'

De 25-jarige Fernandes krijgt met zijn aanstaande transfer naar United een nieuwe kans in een Europese topcompetitie. De middenvelder speelde eerder in de Italiaanse Serie A, voor Udinese en Sampdoria, maar was toen nog geen uitblinker. Dat was Fernandes wél in Portugal, in het shirt van Sporting. Na vorig seizoen, met 32 goals en 18 assists in alle competities, leek hij afgelopen zomer al op weg naar de uitgang.

Er was ook wel serieuze zomerse belangstelling voor Fernandes, van bijvoorbeeld United en Tottenham Hotspur, maar tot een vertrek kwam het niet. De middenvelder bleef daardoor bij Sporting en speelde met die ploeg in de groepsfase van de Europa League nog tegen PSV. Dit seizoen staat de teller voor Fernandes op vijftien doelpunten en veertien assists uit 28 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.