Boze Manchester United-fans bestormen huis voorzitter Woodward

Reacties

Een groep supporters van Manchester United heeft dinsdagavond het huis van voorzitter Ed Woodward bestormd.

Boze Manchester United-fans bestormen huis voorzitter Woodward
© Pro Shots

De 48-jarige Woodward ligt al een tijdje onder vuur bij de aanhang van United. Zij houden de voorzitter verantwoordelijk voor de vrije val die de club maakte sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson. De afgelopen maanden verschenen er vaak spandoeken met kritische teksten over Woodward. Zowel op de tribunes, als via vliegtuigen boven het stadion.

Dinsdag ging een kleine groep over de schreef. Zij vielen het huis van Woodward aan, dat is in een video op social media te zien. De video werd begeleid met de tekst: 'Woodward's gonna die', een leus die overigens ook wel eens in het stadion te horen is geweest. Op de video is te zien hoe er fakkels richting het huis van Woodward worden gegooid.

De club heeft via een statement gereageerd:
'Manchester United heeft vanavond vernomen van het incident bij het huis van één van onze werknemers. We weten dat de voetbalwereld achter ons staat terwijl we samen met de politie op zoek gaan naar de daders van deze onaangekondigde aanval. Elke dader die we vinden zal een stadionverbod voor het leven krijgen en rechterlijk vervolgd worden. Fans mogen hun mening uiten, maar criminele schade toedienen en iemand leven in gevaar willen brengen is een stap te ver. Daar is geen excuus voor.' 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.