Manchester City luistert naar Guardiola en bindt 'onbetwiste leider'

Reacties

Fernandinho blijft ook na de zomer bij Manchester City. De Engelsen hebben het aflopende contract van de 34-jarige Braziliaan met één seizoen verlengd.

Manchester City luistert naar Guardiola en bindt 'onbetwiste leider'
© Pro Shots

Manager Pep Guardiola sprak begin deze maand de vurige wens uit om Fernandinho te behouden. 'Natuurlijk wil ik dat hij blijft. Ik heb genoten van de drieënhalf jaar waarin we nu samenwerken. Hij hoeft me niet meer te overtuigen, hij heeft me vanaf dag één al overtuigd. Fernandinho weet hoe we hem waarderen. Hij is een van de beste spelers uit de geschiedenis van deze club en de onbetwiste leider in de selectie.'

De wens van de Spanjaard is nu dus in vervullig gekomen; Fernandinho heeft bijgetekend tot medio 2021. De controlerende middenvelder speelt al sinds 2013 voor City, dat hem destijds overnam van Shakhtar Donetsk. Hij is al zeven seizoenen basisspeler en heeft inmiddels 299 officiële duels achter zijn naam. Nu de jaren gaan tellen - in mei wordt hij 35 - speelt hij steeds vaker in de achterhoede.

Guardiola roemde Fernandinho in het verleden vaak als middenvelder. 'Hij is beter dan ik was', zei hij niet zo lang geleden nog, maar dit seizoen speelde de Braziliaan, mede door blessureleed bij zijn ploeggenoten, al zijn twintig Premier League-wedstrijden in het hart van de defensie. Op die plek kan Fernandinho nog jaren door, denkt zijn manager.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Fernandinho
Meer over Fernandinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.